Thai Paradise

Cape Mae Phim

Byggnaden är i tre plan med 12 sängplatser i sex sovrum alla med egen toalett och badrum. I mellanplanet finns pool med soldäck och Sala för stora- eller om man så vill små sällskap samt i separat byggnad två sovrum med två steg till poolen. I anslutning till poolområdet i huvudbyggnaden ligger i öppen design kök med alla bekvämligheter, matplats och samkvämsutrymme med bl.a TV. Överst i byggnaden ligger master bedroom med stora altanytor och i markplanet tre sovrum och vardagsrum med pentry vilket med fördel kan disponeras självförsörjande för avskildhet exempelvis vid generationsboende eller familjevis.

Cape Mae Phim sträcker sig längs en höjd och består av 25-talet villor, alla i samma thaistil. 50 meter från huset ligger en 25-meterspool i anslutning till Gym. Även om orten är lugn och fridfull är området skyddat med med vakt- och kameraövervakning dygnet runt för högsta trygghet.

Mae Phim är en liten genuin fiskeby belägen vid Siamvikens östkust omgiven av milsvida stränder. Längs byns strandväg och i området finns 50-talet bra fisk- och skaldjurs-restauranger eller andra ställen med internationell prägel för allas smaker med prisnivån betydligt lägre än turistorter i andra delar. Thailands ekonomi går bra, men trots förstärkt valuta är landet fortsatt ett av världens billigaste. Enligt en brittisk jämförelse nyligen genomförd av FX Comparison utnämns Thailand till världens billigaste land. Utgångspunkten var hur många dagar man kunde leva med en budget på 500 brittiska pund (ca. 5,500,-). Detta inkluderade tre mål mat, fyra läsk, två öl, en kaffe och två dagliga resor med allmänt trafikmedel till vilket pengarna räckte till 44 dagar. Mae Phim har länge varit thailändarnas eget paradis och är ett lugnt och rofyllt ställe utan ökända sidor och utnämndes i somras som landets ”Best Developers”.

Klimatet i Mae Phim är bra hela året, men säkrast och behagligast oktober till april. Under regnperioden är det växlande sol med regnskurar, men sällan kraftiga oväder som i södra Thailand. Förutom avkoppling finns i närområdet många sevärdheter och aktiviteter för utflykter både på land och till havs. Den större staden Pattaya ligger en timma bort och på drygt ett par timmar kan man hitta Bangkoks myller.